Το ρωσικό ναυτικό έριξε προειδοποιητικά πυρά σε φορτηγό πλοίο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επιχείρηση του πολεμικού ναυτικού την περασμένη Κυριακή- Ανησυχία σε πλοιοκτήτες και ασφαλιστικές εταιρείες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση ρωσικού περιπολικού του πολεμικού ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας που καταδίωξε και ακινητοποίησε το φορτηγό πλοίο Sukru Okan στα νοτιοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη Κυριακή.

Το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές, επειδή ο πλοίαρχος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σταματήσει τον πλου και να δεχθεί επιθεώρηση.

Μετά τα προειδοποιητικά πυρά, ρωσικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν στο πλοίο με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

Τα πυρά σε εμπορικό πλοίο προκάλεσαν έντονες ανησυχίες μεταξύ των πλοιοκτητών, των ασφαλιστών και των εμπόρων σχετικά με τους κινδύνους εγκλωβισμού στη Μαύρη Θάλασσα, τον κύριο δρόμο που χρησιμοποιούν τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία για να μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα στην αγορά.

Η Ρωσία είπε ότι το Ναυτικό έπρεπε να ελέγξει το φορτίο του πλοίου, επειδή το πλοίο έπλεε προς το λιμάνι Izmail της Ουκρανίας.

Το πλοίο ξανάρχισε το ταξίδι του, με το προορισμό να είναι αυτή την φορά το λιμάνι Sulina στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια ή άλλες στρατιωτικές ανησυχίες, αλλά είναι μια πράξη εκφοβισμού, που στοχεύει στους πλοιοκτήτες των οποίων τα πλοία συνεχίζουν να μεταφέρουν εμπορεύματα προς και από την Ουκρανία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις