Μειωμένες οι εξαγωγές αμερικανικού καλαμποκιού και σόγιας

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA) oι όγκοι καλαμποκιού και σόγιας σημείωσαν μέτριες βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και παρέμειναν στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων των αναλυτών. Εν τω μεταξύ, το σιτάρι υποαπέδωσε, διαρρέοντας κάτω από το σύνολο των εμπορικών εκτιμήσεων.

Οι εξαγωγές καλαμποκιού αυξήθηκαν ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ανήλθαν σε 15,7 εκατομμύρια μπούσελ. Αυτό ήταν επίσης προς το υψηλότερο άκρο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 10,8 εκατ. και 19,7 εκατ. μπούσελ. Τα σωρευτικά σύνολα για την περίοδο εμπορίας 2022/23 παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τον περσινό ρυθμό, με 1,402 δισεκατομμύρια μπούσελ.

Το Μεξικό ήταν ο νούμερο 1 προορισμός για τις αμερικανικές εξαγωγές καλαμποκιού την περασμένη εβδομάδα, με 9,7 εκατομμύρια μπούσελ. Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Βενεζουέλα και η Ταϊβάν συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Οι εξαγωγές σόργου βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αφού έφτασαν τα 4,6 εκατομμύρια μπούσελ. Τα σωρευτικά σύνολα για την περίοδο εμπορίας 2022/23 τείνουν μόνο στο ένα τρίτο περίπου του περσινού ρυθμού μέχρι στιγμής, αφού έφτασαν τα 96,7 εκατομμύρια μπούσελ.

Οι εξαγωγές σόγιας είχαν ελαφρώς υψηλότερη τάση από εβδομάδα σε εβδομάδα, αφού έφτασαν τα 10,9 εκατομμύρια μπούσελ. Αυτό ήταν στο υψηλότερο άκρο των εμπορικών εκτιμήσεων, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 5,5 και 12,9 εκατομμυρίων μπούσελ. Τα σωρευτικά σύνολα για την περίοδο εμπορίας 2022/23 είναι τώρα ελαφρώς χαμηλότερα από τον περσινό ρυθμό, αφού έφτασαν τα 1,878 δισεκατομμύρια μπούσελ.

Η Γερμανία ήταν ο νούμερο 1 προορισμός για τις αμερικανικές εξαγωγικές σόγιας την περασμένη εβδομάδα, με 7,4 εκατομμύρια μπούσελ. Το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Ταϊβάν και η Ινδονησία συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Οι εξαγωγές σιταριού ήταν ανιαρές την περασμένη εβδομάδα, αφού έφθασαν μόλις τα 6,7 εκατομμύρια μπούσελ. Αυτό ήταν επίσης χαμηλότερο από το σύνολο των εμπορικών εκτιμήσεων, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 10,1 και 20,2 εκατομμυρίων μπούσελ. Τα αθροιστικά σύνολα για την περίοδο εμπορίας 2023/24 ξεκίνησαν λίγο κάτω από το ρυθμό του προηγούμενου έτους μέχρι στιγμής, με 118,2 εκατομμύρια μπούσελ.

Το Μεξικό ήταν ο πρώτος προορισμός για τις αμερικανικές εξαγωγές σιταριού την περασμένη εβδομάδα, με 1,5 εκατομμύρια μπούσελ. Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Χιλή και το Βιετνάμ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις