Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης: Ποιοι ντόπιοι Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι κόβονται από τα Βιολογικά

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι διευκρινίσεις για το Οικολογικό Πρόγραμμα του Πυλώνα Ι για τη Διατήρηση μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (που δύναται να αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα επιδότηση του «πρασινίσματος») δίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) , ξεκαθαρίζοντας αν μπορεί ένας Παραγωγός να ενταχθεί και σε αντίστοιχο Γεωργοπεριβαλλοντικό Πρόγραμμα με τις ΙΔΙΕΣ επιλέξιμες εκτάσεις.

Οι διευκρινίσεις δίνονται μετά από σχετικά ερωτήματα, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.Α.Α.Τ. για τις δυνατότητες επιλογής ένταξης σε δράσεις Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής περιόδου 2023 – 2027 και αφορούν είτε το αντίστοιχο Οικολογικό Πρόγραμμα (eco schemes, Δράση Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας») του Πυλώνα Ι, είτε το Γεωργοπεριβαλλοντικό Πρόγραμμα (Π3-70.2-1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε Βιολογικές πρακτικές και μεθόδους») του Πυλώνα ΙΙ.

Ειδικότερα, όσοι εκ των Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Παραγωγών επιλέξουν και ενταχθούν για το έτος 2023 στο Οικολογικό Πρόγραμμα του Πυλώνα Ι ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να ενταχθούν σε μελλοντική πρόσκληση του αντίστοιχου Γεωργοπεριβαλλοντικού Προγράμματος του Πυλώνα ΙΙ, για τις ΙΔΙΕΣ επιλέξιμες αγροτικές εκτάσεις.

Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στους ενδιαφερόμενους ντόπιους Παραγωγούς από το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις