Γαλλία: Η συγκομιδή σιταριού και κριθαριού παραμένει αργή λόγω βροχών

Οι Γάλλοι αγρότες σημείωσαν μικρή πρόοδο στη συγκομιδή σιταριού και κριθαριού την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι βόρειες περιοχές παρουσίασαν πιο υγρό και δροσερό καιρό, σύμφωνα με στοιχεία από το αγροτικό γραφείο FranceAgriMer την Παρασκευή.

Οι αγρότες είχαν συγκεντρώσει το 89% της φετινής συγκομιδής μαλακού σιταριού έως τις 7 Αυγούστου, σε σύγκριση με το 87% μια εβδομάδα νωρίτερα, ανέφερε η FranceAgriMer σε έκθεση δημητριακών.

Η συγκομιδή υστερούσε τόσο σε σχέση με τον γρήγορο ρυθμό πέρυσι, όταν οι εργασίες στον αγρό είχαν ήδη ολοκληρωθεί την ίδια εβδομάδα, όσο και κατά μέσο όρο 94% για την ίδια εβδομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε.

Μετά από ένα γρήγορο ξεκίνημα του καλοκαιριού, οι εργασίες στον αγρό έχουν ανασταλεί λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων από τα τέλη Ιουλίου, προκαλώντας ανησυχία για την ποιότητα άλεσης του σιταριού που δεν έχει ακόμη συγκομιστεί.

Η FranceAgriMer είπε αυτή την εβδομάδα ότι το σιτάρι στα βορειοδυτικά αναμενόταν να υποστεί κάποια απώλεια ποιότητας , αν και οι μετρήσεις ήταν ικανοποιητικές σε συγκομιδή νωρίτερα.

Ωστόσο, οι ξηρότερες και θερμότερες συνθήκες από τα μέσα αυτής της εβδομάδας αναμένεται να επιτρέψουν στους αγρότες να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή.

Η εαρινή συγκομιδή κριθαριού ελάχιστα προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, με το 96% της καλλιέργειας να περικοπεί έως τις 7 Αυγούστου έναντι 95% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι αγρότες ολοκλήρωσαν τη συγκομιδή του χειμερινού κριθαριού και του σκληρού σίτου τον περασμένο μήνα.

Ο υγρός, ήπιος καιρός βοήθησε τον αραβόσιτο, ο οποίος συλλέγεται αργότερα μέσα στο έτος.

Περίπου το 85% των καλλιεργειών αξιολογήθηκαν σε καλή ή άριστη κατάσταση, από 81% την προηγούμενη εβδομάδα και πολύ πάνω από το σκορ 53% πριν από ένα χρόνο, όταν η σοβαρή ξηρασία κατέστρεψε τον αραβόσιτο, έδειξαν τα στοιχεία της FranceAgriMer.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις