Μήπως η Ελλάδα τρώει ουκρανική ζάχαρη;

Από τη στιγμή που η Ελλάδα σταμάτησε να είναι παραγωγός χώρα ζάχαρης, βλέπουμε μέχρι αφίσες σε κολώνες μέσω των οποίων, πωλείται ζάχαρη από μικροπωλητές μέχρι και μεγάλες εταιρίες.

Τα σχέδια εξυγίανσης και οι μελέτες που είχαν κάνει οι …. «ΕΙΔΙΚΟΙ» κατάφεραν να καταστρέψουν την ελληνική παραγωγή μιας και σύμφωνα με αυτές, η καλλιέργεια ζάχαρης στη χώρας μας ήταν ασύμφορη. 

Η ζάχαρη αποτελεί βασικό προϊόν για τη διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού μιας και σύμφωνα με στοιχεία οι μηνιαίες καταναλωτικές δαπάνες για ζάχαρη και γλυκά αυξήθηκαν κατά 13,8% τον Μάρτιο του 2020, ενώ ήταν περίπου 4% υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα τον Δεκέμβριο του 2022.

Επιπλέον, η κατανάλωση πρόσθετων γλυκαντικών στη χώρα μας αλλά και στις παγκόσμιες αγορές έφτασε τα 22,2 κουταλάκια του γλυκού ανά άτομο το 2021, εκ των οποίων 12,1 κουταλιές της σούπας ήταν ζάχαρη, 9,6 κουταλιές της σούπας γλυκαντικά καλαμποκιού και 0,5 μέλι και βρώσιμα σιρόπια.

Ελπίζουμε ο ΕΦΕΤ να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των Ελλήνων. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις