ΠΣΑΘ σε Αυγενάκη: Επιδότηση κόστους ενέργειας για τους αγρότες

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων είχε χθες, 23/8/2023, στη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια της συνάντησης διεξάχθηκε πολύωρος διάλογος, με τους εκπροσώπους των φορέων να καταθέτουν τις προτάσεις τους και να επισημαίνουν στην ηγεσία του υπουργείου πλευρές που θα πρέπει να λάβει υπόψη στο σχεδιασμό των παρεμβάσεών της.

Μεταξύ των φορέων που έλαβαν μέρος στη συνάντηση ήταν και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ), εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο, κ. Κώστα Σπανούλη, και τον ταμία, κ. Γιώργο Ζιάμα.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να περάσουν στον τελικό καταναλωτή οι αυξήσεις στο κόστος ενέργειας με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΘ Κ. Σπανούλης πρότεινε την διατήρηση του κόστους της κιλοβατώρας για τους αγρότες μέχρι τα 13-14 λεπτά, με την αξιοποίηση πόρων από το ταμείο του ΕΛΑΠΕ, με το ποσοστό που διατίθεται για επιδοτήσεις κόστους να αυξάνεται από το 67% στο 80%.

Ο κ. Σπανούλης πρότεινε επίσης να γίνει μια σύσκεψη με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση του προβλήματος της απόρριψης των μικρών έργων ΑΠΕ από αγρότες, προκειμένου να μη συγκεντρώνονται όλα τα έργα στους λίγους “μεγάλους” παίκτες της αγοράς. Εξάλλου, όπως είπε, οι αγρότες είναι και παραγωγοί, και καταναλωτές ενέργειας, καταναλώνοντας περίπου το 14% της συνολικής παραγωγής.

Τέλος, ο κ. Σπανούλης επανέφερε με έμφαση την πρόταση του Συνδέσμου για προώθηση των αγροβολταϊκών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις