USDA: Μειωμένη και πάλι η κατάσταση της καλλιέργειας καλαμποκιού

Η έκθεση USDA Crop Progress της Δευτέρας έδειξε ότι η κατάσταση των καλλιεργειών καλαμποκιού, σόγιας και ανοιξιάτικου σιταριού στις ΗΠΑ είναι χαμηλότερη από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Καλαμπόκι

Από τις 27 Αυγούστου, το 88% του καλαμποκιού στις 18 κορυφαίες πολιτείες καλλιέργειας έχει φτάσει στο στάδιο της ζύμης. Αυτό είναι υψηλότερο από το 78% της προηγούμενης εβδομάδας και πάνω από το 86% του μέσου όρου πενταετίας.

Σύμφωνα με το USDA, το 51% του καλαμποκιού είναι βαθουλωμένο, από 35% την προηγούμενη εβδομάδα και μπροστά από τον μέσο όρο πενταετίας που είναι 49%.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 9% της καλλιέργειας έχει φτάσει στην ωριμότητα, από 4% την προηγούμενη εβδομάδα και ελαφρώς μπροστά από τον πενταετή μέσο όρο του 8%.

Σύμφωνα με το USDA, το 17% του καλαμποκιού αξιολογείται ως κακό/πολύ κακό, αυξημένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το USDA αναφέρει ότι το 27% βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χωρίς να έχει μεταβληθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το καλαμπόκι που αξιολογείται ως καλό/εξαιρετικό βρίσκεται στο 56%, μειωμένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σόγια

Σύμφωνα με το USDA, το 91% των σόγιας βγάζει λοβούς, σε σχέση με το 86% της προηγούμενης εβδομάδας και ελαφρώς πάνω από τον πενταετή μέσο όρο του 90%.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 5% των σόγιας ρίχνει φύλλα, ελαφρώς πίσω από τον πενταετή μέσο όρο του 6%.

Το USDA βαθμολόγησε το 14% των σόγιας σε κακή/πολύ κακή κατάσταση, αυξημένο κατά 1% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το 28% των σόγιας αξιολογείται ως καλής κατάστασης, χωρίς μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έκθεση βαθμολόγησε το 58% της καλλιέργειας ως καλή/εξαιρετική, μειωμένο κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανοιξιάτικο σιτάρι

Σύμφωνα με την έκθεση, το 54% του εαρινού σιταριού συγκομίζεται στις έξι κορυφαίες πολιτείες καλλιέργειας. Αυτό είναι υψηλότερο από το 39% της προηγούμενης εβδομάδας και υπολείπεται του 63% του μέσου όρου πενταετίας. 

Το USDA βαθμολόγησε το 24% του εαρινού σιταριού ως κακό/πολύ κακό, αυξημένο κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με την προηγούμενη εβδομάδα, το 39% του ποσοστού αξιολογείται ως δίκαιο.Το 37% αξιολογείται ως καλό/εξαιρετικό, μειωμένο κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Βρώμη

Τέλος, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Δευτέρας, το 82% της βρώμης έχει συγκομιστεί, σε σχέση με το 70% της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά πίσω από τον μέσο όρο πενταετίας που είναι 85%.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις