USDA: Το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί κατά 23% το 2023

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) προβλέπει ότι το εθνικό καθαρό γεωργικό εισόδημα θα μειωθεί κατά σχεδόν 23% το 2023, από το υψηλό ρεκόρ του 2022.
Η μείωση αυτή οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων τιμών των εισροών, των χαμηλότερων αποδόσεων των καλλιεργειών και των αυξανόμενων εμπορικών περιορισμών.

Οι αυξανόμενες τιμές των εισροών, όπως τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα καύσιμα, έχουν επιβαρύνει σημαντικά το κόστος παραγωγής για τους αγρότες. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των καλλιεργειών, που οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι ασθένειες, έχουν επίσης συμβάλει στη μείωση των εσόδων. Τέλος, οι αυξανόμενοι εμπορικοί περιορισμοί, όπως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, έχουν περιορίσει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και έχουν οδηγήσει σε μείωση των τιμών.

Ο αγροτικός τομέας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει προκλήσεις το 2023
Οι αγρότες των ΗΠΑ αναμένεται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη χρονιά το 2023, καθώς οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων και τα υψηλότερα κόστη παραγωγής θα πιέσουν τα κέρδη τους.

Οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων αποθεμάτων, της ασθενέστερης παγκόσμιας ανάπτυξης και της αυξανόμενης προσφοράς από άλλες χώρες.
Τα υψηλότερα κόστη παραγωγής, από την άλλη πλευρά, είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για αγροτικά προϊόντα, της έλλειψης πόρων και της αύξησης του κόστους ενέργειας.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των ΗΠΑ θα έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία. Οι αγρότες είναι σημαντικοί καταναλωτές άλλων αγαθών και υπηρεσιών, και οι χαμηλότερες εισπράξεις τους θα οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησης για αυτά τα προϊόντα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των ΗΠΑ το 2023 είναι σημαντικές. Οι κυβερνήσεις μπορούν να παίξουν ρόλο στη στήριξη των αγροτών και στη μείωση των επιπτώσεων αυτών των προκλήσεων στην οικονομία.

Η μείωση του καθαρού γεωργικού εισοδήματος αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αγρότες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυξημένα κόστη και χαμηλότερες τιμές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των κερδών και σε δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Το Κογκρέσο αναμένεται να συντάξει ένα νέο αγροτικό νομοσχέδιο το φθινόπωρο, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Οι αγροτικές ομάδες έχουν ζητήσει από το Κογκρέσο να αυξήσει την χρηματοδότηση για προγράμματα δικτύου ασφαλείας, όπως η ασφάλιση των καλλιεργειών, και να λάβει μέτρα για να προωθήσει το διεθνές εμπόριο.
Εδώ είναι μερικές από τις κύριες επιπτώσεις της μείωσης του καθαρού γεωργικού εισοδήματος:

  • Μειωμένα κέρδη για τους αγρότες
  • Δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων
  • Μειωμένη επένδυση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις
  • Αύξηση των τιμών των τροφίμων για τους καταναλωτές

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις