Ρεκόρ συγκομιδής σε καλαμπόκι και σόγια στη Βραζιλία

Οι Βραζιλιάνοι αγρότες επιτυγχάνουν ρεκόρ συγκομιδής σιτηρών την περίοδο 2022/2023 με 50 ΜΤ περισσότερους από την περασμένη χρονιά, αύξηση που μεταφράζεται σε 18% περισσότερες ποσότητες. 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η παραγωγή σιτηρών θα φτάσει στους 322,8ΜΤ χάρη στις υψηλότερες αναμενόμενες παραγωγές καλαμποκιού και σόγιας, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Εταιρίας Εφοδιασμού της Βραζιλίας (Conab). Έχουν φυτευτεί περισσότερες εκτάσεις (78,5 εκατ. εκτάρια) και έχουν επιτευχθεί καλύτερες αποδόσεις (από 3.656 κιλά/στρέμματα σε 4.111 κιλά στρέμμα).

Η παραγωγή καλαμποκιού στη Βραζιλία αναμένεται να ανέλθει τους 131,8 ΜΤ, ποσότητα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν.

Στη σόγια αναμένεται επίσης υψηλό ρεκόρ με 154,6ΜΤ, που αντιπροσωπεύει αύξηση 23,2%, χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Η Conab προέβλεψε επίσης ότι η Βραζιλία θα παραμείνει ο κορυφαίος εξαγωγέας σόγιας στον κόσμο με 97ΜΤ και ότι θα «εκθρονίσει» τις ΗΠΑ από την πρώτη θέση ως εξαγωγέας καλαμποκιού, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να εξάγει 50ΜΤ καλαμποκιού έναντι των 42ΜΤ των ΗΠΑ.

Η Κίνα, αν και είναι ο δεύτερο μεγαλύτερος παραγωγός καλαμποκιού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, είναι τακτικός πελάτης των βραζιλιάνικων εξαγωγών καλαμποκιού. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις