Κακοκαιρία Daniel: Η Αργολίδα επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων σε Νέα Επίδαυρο, Αρχαία Επίδαυρο, Δήμαινα, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Αυλώνα και άλλες περιοχές

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Αργολίδας

Οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας έχουν ήδη αιτηθεί την κήρυξη της περιοχής τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αργολίδα τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές και σημαντικά προβλήματα σε δημόσιες υποδομές, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις και σπίτια.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας, όπου προκλήθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Στο Δήμο Επιδαύρου, οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στην Νέα Επίδαυρο, την Αρχαία Επίδαυρο και την Δήμαινα.

Στο Δήμο Ερμιονίδας, επλήγησαν το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, η Αυλώνα και άλλες περιοχές.

Η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές είναι δύσκολη, καθώς οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστοι.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τους πληγέντες δήμους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε διαθέτοντας από την πλευρά της μηχανήματα έργου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Επίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπών καταγραφής ζημιών, μιας για τις δημόσιες υποδομές και μίας για το αγροτικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας έχουν ήδη αιτηθεί την κήρυξη της περιοχής τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα αιτήματα των οποίων προσυπογράφοντάς τα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προώθησε ήδη προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές είναι σημαντικές και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να αποκατασταθούν.

Την κατάσταση επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνομίλησε με τους δημάρχους των πληγέντων δήμων και με τους κατοίκους.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα και αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις