Παίρνουν παράταση οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023

Μετά από πληροφορίες του Agrocapital, εντός της ημέρας ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να ανακοινώσει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023.

Θα αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ο Έβρος, η Θεσσαλία και η Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω παράταση είναι απαραίτητη προκειμένου οι αγρότες στις πληγείσες περιοχές να προλάβουν να δηλώσουν τις καλλιέργειές τους και να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προηγουμένη καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, και η παράταση αυτή θα βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της καταστροφής.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ: 

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές της χώρας που χτυπήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο του άρθρου 3 του ΚΑΝ 2116/2021 σχετικά με τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εξαιρετικές περιστάσεις, σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα δεχθεί οριστικοποίηση δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης - ΕΑΕ έτους 2023 μετά την καταληκτική ημερομηνία στις 11/9/2023 χωρίς την επιβολή ποινής καθυστέρησης. Η συγκεκριμένη εξαίρεση αφορά αυστηρά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Για την υπόλοιπη χώρα ισχύει η καταληκτική ημερομηνία 11/9/2023.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις