ΕΕ: 2,25 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει οικονομική βοήθεια ύψους 2,25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη χθες, μετά από συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η βοήθεια αυτή θα προέλθει από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Ταμείων Συνοχής, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος Next Generation 2.

Η ΕΕ θα είναι ευέλικτη στην παροχή της βοήθειας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες της Ελλάδας.

Στις συναντήσεις του με την Φον ντερ Λάιεν και την Μέτσολα, ο Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στις φυσικές καταστροφές, οι οποίες γίνονται όλο και πιο συχνές και έντονες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ελπίζει ότι η βοήθεια που θα παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα θα αποτελέσει παράδειγμα για την αντιμετώπιση των παρόμοιων καταστροφών που θα συμβούν στο μέλλον.

Η βοήθεια αυτή είναι σημαντική για την Ελλάδα, καθώς θα βοηθήσει στη στήριξη των πληγέντων και στην αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν.

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.

Επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η βοήθεια αυτή αποτελεί ένδειξη της δέσμευσης της ΕΕ να στηρίξει τα κράτη-μέλη της σε περιόδους κρίσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις