Σύσκεψη ΥΠΑΑΤ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τους αγρότες του Έβρου

Με στόχο την αρωγή και την καθοδήγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Έβρο και ύστερα από οδηγίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη, στην Αλεξανδρούπολη, ενημερωτική σύσκεψη, υπό την προεδρία του υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση και τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν για τη διαχείριση της κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα του ΥΠΑΑΤ υλοποιεί πρόγραμμα τεχνικής στήριξης των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, με το οποίο θα καθοδηγούνται με επιστημονικό τρόπο, με τις κατάλληλες απαραίτητες μελέτες και την καθημερινή στήριξή τους με τις αξιόπιστες συμβουλές για τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχεδίων ανασυγκρότησης με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο και επεσήμανε ότι ήδη έχουν τυπωθεί φυλλάδια με οδηγίες για τη διαχείριση των πυρόπληκτων αμπελώνων, οδηγίες για τη διάσωση των μελισσιών κ.α. ενώ γίνονται επιτόπου επισκέψεις των ειδικών συνεργατών του Οργανισμού για επίσπευση της αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν την παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μελισσοκόμοι, ελαιοπαραγωγοί, αμπελουργοί κτηνοτρόφοι και τόνισαν την ανάγκη -μεταξύ άλλων- για οριοθέτηση χώρων βόσκησης και άμεση προμήθεια ζωοτροφών.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις