Χατζηδάκης: Τέλος το market pass από Νοέμβρη

Τέλος στα σενάρια επέκτασης στο μέτρο του Market Pass, δηλαδή της παράτασής του έως το τέλος του 2023, έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το επίδομα της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο, ενώ επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 600 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των πληγέντων από τις θεομηνίες.

Όπως είπε ο υπουργός, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής, όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

Αναφορικά με το market pass, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε δεν θα υπάρξει παράταση έως το τέλος του έτους (αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου), ενώ το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο υπουργός ανέφερε ακόμη:

- «Γίνονται προβολές με βάση τον ''Ιανό'' για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου».

- «Εκτός του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα αυξηθεί και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

- «Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση».

Τέλος, για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και φέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις