Διακρίσεις και βραβεία στο Asia Wine Trophy για την NICO LAZARIDI!

Με 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια διακρίθηκαν οι οίνοι της NICO LAZARIDI που έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό οίνου «Asia Wine Trophy» που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας.

Στον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο οινικό αγώνα της Ασίας οι δύο premium οίνοι PERPETUUS ερυθρό 2019 και Evil Eye Rosé 2022 καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη Cavalieri MALAGOUSIA 2022 απέσπασαν υψηλές βαθμολογίες και διακρίθηκαν το καθένα με το χρυσό μετάλλιο. Τα αγαπημένα λευκάPerpetuus Chardonnay 2021 καιCavalieri ASSYRTIKO 2022 ξεχώρισαν και αυτά καθώς διακρίθηκαν στην κατηγορία 4, που ισοδυναμεί με το χάλκινο μετάλλιο του διαγωνισμού.

 

Το Asia Wine Trophy διεξάγεται κάθε χρόνο στην Νότιο Κορέα και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και σύμφωνα με τους κανόνες του OIV (International Organisation of Vine and Wine). Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 4.300 οίνοι από όλο τον κόσμο. Για 4 ημέρες, 140 κριτές από όλη την υφήλιο δοκίμασαν, ξεχώρισαν και επιβράβευσαν τους οίνους της NICO LAZARIDI!

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάκριση των Perpetuus Ερυθρό και Evil Eye Rosé  έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την τα 2 χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στο Berliner Wine Trophy, τον σημαντικό διαγωνισμό κρασιού του Βερολίνου.

 

Η ευγενική καταγωγή του premium ερυθρού οίνου PERPETUUS Ερυθρό αναδεικνύεται από την ιδιαίτερη ποικιλιακή του σύνθεση, την εφαρμογή ερυθρής οινοποίησης με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και την απουσία φιλτραρίσματος. Κρασί με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που διακρίνεται από τη χρήση της ποικιλίας Μαυρούδι(60%), γνωστής από την αρχαιότητα καθώς έχει τις ρίζες της στην πατρίδα του Διόνυσου, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο συνδυασμός με την ποικιλία CabernetFranc (40%) χαρίζει εξαιρετική πολυπλοκότητα στον οίνο.

 

ΤοEvil Eye Rosé, οpremium ροζέ οίνος από 100% Ξινόμαυρο αποτελεί την πρόταση της Nico Lazaridi για έναν γαστρονομικό ροζέ οίνο από μία Ελληνική Ποικιλία, η οποία συνδέεται με τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά την οινοποίηση στόχος ήταν η ανάδειξη των φρέσκων αρωμάτων της ποικιλίας και ο συνδυασμός της υψηλής οξύτητας, με τη λιπαρότητα που δημιουργείται χάρη στο battonage με τις οινολάσπες για 5 μήνες. Ένα κρασί που ταιριάζει με ψάρια και οστρακόδερμα και που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

 

Μετά από τους διαγωνισμούς Sommelier Choice Awardsκαι Decanter, όπου νωρίτερα φέτος το πρωτοεμφανιζόμενο Cavalieri MALAGOUSIAδιακρίθηκε με το χάλκινο μετάλλιο, ο Σεπτέμβρης αποδείχθηκε χρυσός! Υψηλή βαθμολογία και υψηλή διάκριση, Χρυσό Μετάλλιο λοιπόν και για το μονοποικιλιακό κρασί της NICO LAZARIDI από την αναγεννημένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά. ‘Έχοντας ως στόχο την επίτευξη μιας μεγαλύτερης αρωματικής πολυπλοκότητας, οι θερμοκρασίες οινοποίησης κρατήθηκαν χαμηλές και, χάρη στην επαφή με τις οινολάσπες κατόπιν της ζύμωσης, χαμήλωσε η ένταση του μονότονου τερπενικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις