Nέο προϊόν ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ από την ANTHESIS για τον έλεγχο του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Την παρουσίαση του νέου καινοτόμου προϊόντος κομφούζιου, “MISTER H COTTON” πραγματοποίησε στην Ημαθία, στις 31/8/2023 η Anthesis από κοινού με την Biogard Greece.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΔΑΟΚ Ημαθίας, της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, του Συνεταιρισμού Α.Σ. Ενιπέας, της Novacert, Ευρωφαρμ, Novagreen, Vitaland και Agriter.

Την Anthesis εκπροσώπησαν o Διευθυντής Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος Ρουσιάκης Θοδωρής, o Πωλητής Κεντρικής Ελλάδας Θωμάς Βαφείδης και η Υπεύθυνη Πειραματισμού & Ανάπτυξης Ελένη Μπρέντα, οι οποίοι παρουσίασαν από κοντά τα πολύ θετικά ερευνητικά αποτελέσματα του νέου προϊόντος κομφούζιου, απάντησαν στα ερωτήματα των παρευρισκόμενων και συζήτησαν για τις ανάγκες των παραγωγών. Το προϊόν φυτοπροστασίας διατίθεται σε συσκευή σπρέι και αναπτύχθηκε για τον έλεγχο του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι.

Η ανάπτυξη του νέου προϊόντος “MISTER H COTTON” έρχεται να καλύψει την επιτακτική ανάγκη της ελληνικής αγοράς βάμβακος για μια φιλοπεριβαλλοντική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του βασικού εχθρού της καλλιέργειας με την χρήση της μεθόδου Παρεμπόδισης Σύζευξης.

Το “MISTER H COTTON” είναι εύκολο και απλό στην εφαρμογή του, η διάρκεια δράσης του καλύπτει όλες τις γενιές του εντόμου και έχει όλα τα σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα αλλά και την αποτελεσματικότητα που προσφέρει η “μέθοδος κομφούζιο” στα μεγάλα αγροτεμάχια ή σε ενοποιημένες ζώνες καλλιέργειας βάμβακος.

 

Όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γιώργος Κομιανός: «Στην Anthesis, μέλος του Ελβετικού Ομίλου Andermatt, πρωτοπόροι στις βιολογικές μεθόδους φυτοπροστασίας, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα πειραματικά αποτελέσματα και προετοιμαζόμαστε ώστε το Mister H Cotton να είναι διαθέσιμο στους Έλληνες Βαμβακοπαραγωγούς ήδη από το 2024».

Η Anthesis είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την εφαρμογή Προγραμμάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών για τον έλεγχο των εχθρών και ασθενειών με τη χρήση καινοτόμων βιολογικών λύσεων μηδενικών υπολειμμάτων. Σκοπός της Anthesis είναι η πλήρης υιοθέτηση βιολογικών και καλλιεργητικών πρακτικών στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ελληνικής αναγεννητικής γεωργίας.

 

 

 

 

Αριστερά: Θοδωρής Ρουσιάκης - Διευθυντής Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος

Δεξιά: Σωτήρης Πανταζής – Anadiac Ελλάδος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις