Πλημμυροπαθείς σε Μ. Χαρακόπουλο: Τουλάχιστον 300 ευρώ το στρέμμα η ζημιά στα βαμβάκια

«Είμαι εδώ για να ακούγεται καθαρά και δυνατά η φωνή σας! Ξέρω ότι η απόγνωση και η οργή ξεχειλίζει. Ιδιαίτερα όσων έχουν ακόμη εκκρεμότητες αποζημιώσεων από τον “Ιανό”! Είναι δύσκολο να πει κανείς παρηγορητικά λόγια σε ανθρώπους, που μέσα σε μια τριετία είδαν το βιός τους να καταστρέφεται δυο φορές. Και είναι εύλογη η αγανάκτηση προς όσους έχουν ευθύνη για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί επ’ αυτού. Το τελευταίο που τώρα χρειαζόμαστε είναι “παρατράγουδα” με τις αποζημιώσεις που πρέπει να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά επλήγησαν». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στο Βασιλί, στο Ευύδριο, στην Υπέρεια και στον Σταυρό  Φαρσάλων, όπου οι ζημιές από την νεροποντή «Daniel» ήταν ιδιαίτερα μεγάλες στα σπίτια και στις περιουσίες των κατοίκων.

 

Δεν θα μπουν συλλεκτικές…

Ο Θεσσαλός πολιτικός από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον αγώνα των πληγέντων να απαλλαγούν από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης που παρέμειναν μετά την απόσυρση των νερών, τις ζημιές στα σπίτια, καθώς και τις καταστροφές στις υποδομές των χωριών και τις περιουσίες των κατοίκων. Όπως τον ενημέρωσαν οι πλημμυροπαθείς, η ζημιά στα βαμβάκια που δεν θα μπει συλλεκτική μηχανή ξεπερνά τα 300 ευρώ το στρέμμα. Τεράστιες, όμως, είναι οι καταστροφές και σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, που θα χρειαστούν γενναία στήριξη, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και σε αγροτικό εξοπλισμό, όπως και οι ζημιές στα χωράφια που υπέστησαν την ορμή του νερού και θα χρειαστεί κόπος και χρήμα για την αποκατάστασή τους.

 

Ακόμη εκκρεμότητες από Ιανό…

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός άκουσε τους προβληματισμούς των πληγέντων  για το μέγεθος της καταστροφής και τις διαμαρτυρίες τους για παραλείψεις, λάθη και ολιγωρίες. Πλημμυροπαθείς απέδωσαν την ποσότητα της λάσπης που κατέκλυσε τα χωριά τους στην ένταση των φαινομένων αλλά και στα πλημμελή έργα που έγιναν στον Ενιπέα μετά τον «Ιανό». Επίσης, στηλίτευσαν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη στις αποζημιώσεις από τον «Ιανό». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η εποικοδομητική κριτική είναι απαραίτητη για το καλό του τόπου. Οι πληγέντες για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια εύλογα είναι αυστηρά επικριτικοί. Οι αρμόδιοι, όμως, υπουργοί και αυτοδιοικητικοί έχουν κάθε λόγο να ακούν με σεβασμό τις παρατηρήσεις τους σε ότι αφορά τις διορθώσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιας έκτασης και έντασης ζημιών στο άμεσο μέλλον».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις