Ελαιόλαδο: Θα φτάσει η τιμή του στα 20 ευρώ;

Για το εάν θα φτάσει η τιμή του ελαιόλαδου στη χώρα μας το επόμενο διάστημα στα 20 ευρώ ρωτήθηκε σήμερα ο ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου Κάτω Αχαΐας, Μιχάλης Σαφάκας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

«Δεν το πιστεύω… γιατί δεν νομίζω ότι θα έχει τη δυνατότητα να το πάρει κανείς» απάντησε ο κ. Σαφάκας και πρόσθεσε πως «είναι δύσκολη η καλλιέργεια της ελιάς γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια». 

«Φέτος στην Ελλάδα υπάρχει η ακαρπία. Τα δέντρα δεν άνθισαν αλλά ούτε και έφεραν καρπό γιατί είχαμε μεγάλη ξηρασία και δεν είχαμε καλό χειμώνα» συμπλήρωσε.

Επίσης μίλησε για την παραγωγή του ελαιόλαδου. «Η παραγωγή του ελαιόλαδου της περιόδου 2022-2023 είναι πολύ καλή. Το λάδι πουλήθηκε φέτος 5 ευρώ και 6 ευρώ και την προηγούμενη χρονιά ήταν στα 3,5 ευρώ. Σήμερα η επιχείρηση αγοράζει το καλό ελαιόλαδο στα 8 ευρώ το οποίο εξάγεται όλο στην Ιταλία» είπε και ανέφερε έναν από τους λόγους που έχει αυξηθεί η τιμή του ελαιόλαδου.

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η Ισπανία που παράγει το 40% με το 50 % του ελαιόλαδου σε παγκόσμιο επίπεδο -από τους 1.500 τόνους που είχε αρχικά, τώρα δεν έχει ούτε 500 τόνους και για αυτό υπάρχει έλλειψη στο προϊόν, είπε ο κ. Σαφάκας.

Ελαιόλαδο: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του μέχρι στιγμής στη χώρα μας

Για τις αυξήσεις που έχουν γίνει στη τιμή του ελαιόλαδου μίλησε σήμερα ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών, Aπόστολος Ραυτόπουλος στο Action 24. « Υπάρχει ληστεία ένοπλη κατά του καταναλωτή .Δεν θα γίνουν έλεγχοι»  επεσήμανε o κ. Ραυτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα του ελαιόλαδου.

«Τον Ιούλιο το ελαιόλαδο ιδιωτικής ετικέτας πωλούνταν στα 5,55 ευρώ σε σούπερ μάρκετ, σήμερα το ίδιο ελαιόλαδο το πουλάνε 9,99 ευρώ. Αυτή είναι η περσινή σοδειά. Υπάρχει δηλαδή 81% αύξηση. Το ελαιόλαδο το επώνυμο το οποίο το πωλούνταν πέρυσι στα 8, 61 ευρώ, σήμερα πωλιέται στα 15,48 ευρώ. Ελαιόλαδο 4 λίτρων πέρυσι πωλούνταν στα 26 ευρώ, ενώ  φέτος πουλιέται στα  50,21 ευρώ » τόνισε με έμφαση και είπε εξαγριωμένος πως  «δεν μπορεί στην Ελλάδα ο Έλληνας καταναλωτής να αγοράζει το ελληνικό λάδι 14,60 ευρώ με 15 ευρώ και ο Ισπανός  που εξάγει από την Ελλάδα να το αγοράζει 10,64 ευρώ ».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις