Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει αύξηση φορολογικών συντελεστών

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από τον Κ. Χατζηδάκη, για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει το σενάριο της αύξησης συντελεστών».

«Θα έρθει νόμος μέσα στους επόμενους μήνες για να γίνουν πράξη όλα αυτά που είπαμε, τα περισσότερα από αυτά που είπαμε σχετίζονται με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις κλπ. Σύνδεση ταμειακών μηχανών με pos, υποχρεωτικός χαρακτήρας του myDATA οι παρεμβάσεις Airbnb, κ.λπ. Έχουμε επίσης πει, δεν είναι καινούριο ότι μελετάμε ένα νέο σύστημα πιο δίκαιης φορολόγησης για τους ελ. επαγγελματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, σε καμία περίπτωση, εμείς στην προσπάθεια για την φοροδιαφυγή έχουμε ως τελικό στόχο με την αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής να ρίξουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές ΄και όχι να τους ανεβάσουμε.»

«Σε καμία περίπτωση αυξημένοι συντελεστές και αυτό θέλω να είναι καθαρό. Θέλω επίσης να πως σε όλους τους Έλληνες πολίτες να μην πιστεύουνε τα σενάρια για νέους τρόπους φορολόγησης ελ. επαγγελματιών. Τίποτε από αυτά που κυκλοφορούν δεν ισχύει, ΤΙΠΟΤΑ,  και όσοι συνεχίζουν να είναι άπιστοι Θωμάδες θα το δουν σε μερικούς μήνες.».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις