AGCO: Θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία και τεχνολογίες Trimble Ag μέσω κοινοπραξίας

Η AGCO Corporation ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει κοινοπραξία (JV) με την Trimble. Η AGCO θα αποκτήσει μερίδιο 85% στο χαρτοφυλάκιο γεωργικών περιουσιακών στοιχείων και τεχνολογιών της Trimble έναντι αντιτίμου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και τη συνεισφορά της JCA Technologies.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η JV δημιουργεί μια παγκόσμια πλατφόρμα γεωργίας ακριβείας μεικτού στόλου που θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος της ολοκληρωμένης προσφοράς τεχνολογίας της Trimble Ag, υποστηρίζοντας τη μελλοντική ανάπτυξη και διανομή γεωργικών τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

«Η Trimble Ag προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εύχρηστες τεχνολογίες, συμβατές με μάρκες, μοντέλα εξοπλισμού και τύπους φάρμας», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση.

«Αυτή η ιστορική συναλλαγή δημιουργεί μια κοινοπραξία που γίνεται η κορυφαία στον κόσμο γεωργία ακριβείας μεικτού στόλου και επιταχύνει τον στρατηγικό μετασχηματισμό της AGCO», δήλωσε ο Eric Hansotia, πρόεδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AGCO.

Μέσω της «κοινοπραξίας» θα προσφερθεί υποστήριξη για περισσότερα από 10 χιλιάδες μοντέλα εξοπλισμού. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο χαρτοφυλάκια Precision Ag και αξιοποιώντας την πρόσβαση πολλαπλών καναλιών σε Trimble Ag, AGCO OEM & Aftermarket, άλλους ΚΑΕ και αντιπροσώπους Precision Planting, η JV "θα είναι σε θέση να οδηγήσει σε μεγάλη ανάπτυξη και να προσφέρει καλύτερες τεχνολογίες επόμενης γενιάς για ακόμη περισσότερους αγρότες σε όλο τον κόσμο."

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει ότι οι εμπορικές συνέργειες που θα προκύψουν από την άμεση πρόσβαση στο παγκόσμιο OEM, το aftermarket, τα άλλα κανάλια OEM και την εκσυγχρονισμό της AGCO, καθώς και τις μέτριες συνέργειες κόστους λειτουργίας, θα διπλασιάσουν περίπου το EBITDA της ΚΕ μέχρι το πέμπτο έτος μετά το κλείσιμο.

«Οι αγρότες σήμερα αναζητούν μικτές λύσεις στόλου στα τρακτέρ και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να τροφοδοτούν τον κόσμο πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα», δήλωσε ο Rob Painter, Διευθύνων Σύμβουλος της Trimble.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις