Στ. Κελέτσης: Άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού για τον Αγριόχοιρο στον Έβρο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Την άρση της απαγόρευσης της θήρας του Αγριόχοιρου σε Βόρειο και Νότιο Έβρο ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Θόδωρο Σκυλακάκη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σταύρος Κελέτσης.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός στο έγγραφο του αναφέρει: «Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που αφορά στην αποτροπή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στο Βόρειο και Νότιο Έβρο, παρακαλούμε για την άρση της απαγόρευσης της θήρας στις περιοχές που δεν έχουν καεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από αυτές».

Σημειώνεται ότι η Αφρικανική πανώλη είναι ζωονόσος που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ενώ αντίθετα η εξάπλωσή της απειλεί με καταστροφή την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα των χοίρων. 

Όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό του ο κ.Κελέτσης «Η απομείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων καθώς και η ενεργητική και παθητική επιτήρηση που γίνεται από τις ομάδες κυνηγών, αποτελεί το πλέον βασικό μέτρο για τον έλεγχο της ΑΠΧ και κατ’επέκταση της προστασίας της κτηνοτροφίας της περιοχής και της χώρας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις