Κ. Σκρέκας: Έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου

«Το φαινόμενο της αύξησης του τιμής του ελαιολάδου είναι παγκόσμιο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να οριστεί πλαφόν: «αν ορίζαμε την τιμή του λαδιού στον ελαιοπαραγωγό π.χ. στα 4 ευρώ τότε θα ερχόταν οι Ισπανοί και θα αγόραζαν μαζικά με αποτέλεσμα να σημειωνόταν έλλειψη στην αγορά».

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους και πρόσθεσε: «Αν διαπιστώσουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν περισσότερο κέρδος το 2023 από το 2021 θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα».

Ο υπουργός υπενθύμισε τη χρησιμότητα του ekatanalotis.gr μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.

Καύσιμα 

Αναφορικά με τα καύσιμα, είπε ότι και σε αυτό τον τομέα γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις, ενώ σημείωσε ότι τα επιδόματα επικεντρώνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη και στις περιοχές που έχει περισσότερο κρύο.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες κατάσχουν χρήματα που έχουν δοθεί ως αποζημίωση για τις καταστροφές, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι για να στηριχτούν οι πλημμυροπαθείς.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις