Βοϊτσεχόφσκι: Η Ευρώπη θα στηρίξει τους Έλληνες αγρότες που επλήγησαν

Τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2023 επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι με ανάρτησή του στο «Χ».

Ο κ. Βόιτσεσχόφσκι επισκέφθηκε τη Θεσσαλία συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και στελέχη του ΥΠΑΑΤ, όπου και συζητήσαν για τους τρόπους παροχής βοήθειας στους αγρότες που επλήγησαν.

Ο Επίτροπος υπογράμμισε η Ε.Ε. θα κινητοποιήσει όλους τους πιθανούς πόρους για να υποστηρίξει την ανάκαμψη των αγροκτημάτων και των δασών που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η Ένωση θα παράσχει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομών, την αναπλήρωση των απωλειών παραγωγής και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των αγροτικών κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή.

Η ευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι σημαντική για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και για τη στήριξη των αγροτών που επλήγησαν.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει όλο και περισσότερο την Ευρώπη και η συνεργασία της ΕΕ με τις εθνικές αρχές είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργεί.

Ειδικότερα, η βοήθεια της ΕΕ θα επικεντρωθεί στις εξής δράσεις:

*Αποκατάσταση υποδομών, όπως γεφυρών, δρόμων, αγωγών και κτηρίων.

* Αναπλήρωση απωλειών παραγωγής, όπως ζωοτροφών, φυτών και προϊόντων.

* Ενίσχυση της ανθεκτικότητας των αγροτικών κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή, μέσω της βελτίωσης των πρακτικών διαχείρισης των υδάτων και της προστασίας των εκτάσεων από φυσικές καταστροφές.

* Η βοήθεια της ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και να διαρκέσει για αρκετούς μήνες. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις