Αυξημένες οι αποστολές αυστραλιανού βάμβακος στην Κίνα

Οι εξαγωγές βαμβακιού της Αυστραλίας προς την Κίνα αυξήθηκαν σε 61.319 μετρικούς τόνους, αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο, τις περισσότερες από τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία των αυστραλιανών τελωνείων, καθώς οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα επέβαλε περιορισμούς στις εισαγωγές εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων του κριθαριού, του άνθρακα και του βαμβακιού από την Αυστραλία το 2020, αφού η Καμπέρα ζήτησε έρευνα για την προέλευση του COVID-19, αλλά έχει άρει τα περισσότερα εμπόδια φέτος.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης μιας κρατικής κινεζικής εταιρείας, είχαν αποθηκεύσει αυστραλιανό βαμβάκι σε κινεζικές αποθήκες με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιτραπεί η ελεύθερη ροή του βαμβακιού.

Τα στοιχεία των αυστραλιανών τελωνείων δείχνουν ότι οι εξαγωγές βαμβακιού αυξήθηκαν σε 22.638 τόνους τον Ιούνιο, 45.619 τόνους τον Ιούλιο και 61.319 τόνους τον Αύγουστο.

Οι εξαγωγές αυτές μαζί ήταν αξίας 278 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα τελωνειακά αρχεία, στα οποία αποκτήθηκε πρόσβαση μέσω του Trade Data Monitor.

Η Αυστραλία απέστειλε περίπου 3 τόνους βαμβάκι στην Κίνα κατά μέσο όρο κάθε μήνα μεταξύ των τελών του 2020, όταν οι κινεζικοί μύλοι έλαβαν προφορική εντολή να σταματήσουν να αγοράζουν αυστραλιανό βαμβάκι, και του Ιουλίου.

Ένας έμπορος που ασχολείται με τη μεταφορά βαμβακιού μεταξύ των δύο χωρών δήλωσε ότι είναι πιθανό μεγάλο μέρος του βαμβακιού που αποστέλλεται από την Αυστραλία να εξακολουθεί να πηγαίνει σε αποθήκες τελωνειακής αποταμίευσης στην Κίνα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις