Πλημμύρες: Ανησυχία για την επάρκεια των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στις ασφαλιστικές εταιρίες οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς καλούνται να αποζημιώσουν εκατοντάδες πολίτες που έχασαν την περιουσία τους.

Εκπρόσωποι του ασφαλιστικού κλάδου μιλώντας στο Agrocapital εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επάρκεια των αποθεματικών των εταιρειών, καθώς οι ζημιές από τις πλημμύρες είναι πολύ σημαντικές. 

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν αναφορές για εταιρείες που ζητούν από τους πληγέντες να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά, προκειμένου να προχωρήσουν στις αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι συνολικές ζημιές θα ανέλθουν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, με κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες να αδυνατούν να καλύψουν το ύψος των αποζημιώσεων που θα κληθούν να καταβάλουν. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη χρεοκοπιών ασφαλιστικών εταιριών δημιουργώντας έτσι ένα ντόμινο στην ασφαλιστική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αρμόδια αρχή ελέγχου των αποθεματικών των ασφαλιστικών εταιρειών αναμένεται να προχωρήσει σε ελέγχους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις