«Αναδιάρθρωση και Μετατροπή αμπελώνων»

ΒΟΙΩΤΙΑ:Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ότι, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ.1063/23951/20-02-2014 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,για την αμπελοοινική περίοδο 2014-2015 προβλέπονται πανελλαδικά κονδύλια ύψους 10.000.000 ευρώ για το Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή αμπελώνων». Αυτό σημαίνει ότι τα αιτήματα των ενδιαφερομένων πρόκειται να ικανοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στη σειρά προτεραιότητας.

Οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν από την 1 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2014 Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων» περιόδου 2014-2015, στην έδρα της Δ/νσης στη Λιβαδειά (Φίλωνος 35-39).

Για την ένταξη στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει:.

1.Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής (Υπόδειγμα 1). Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής

2.Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο. (σε φωτοτυπία) 3.Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα (2012-2013 κ΄ 2013-2014)

4.Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε.) πουαφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε (5) έτη.

5.Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

6.Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου -παραγωγού.

7.Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

8.Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής.

Ειδικότερα:
α. Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κυριότητας ως εξής:
· Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,
· Αποδοχή κληρονομιάς,
· Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,
· Κτήση με προσκύρωση,
· Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,
· Κληρονομητήριο.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία προσκόμισης από τον ιδιοκτήτη οποιουδήποτε από τους παραπάνω τίτλους κυριότητας, τότε αυτός μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης, από το αντίτυπο που φέρει τη σήμανση παραλαβής του υπαλλήλου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι το παραπάνω αντίγραφο είναι ακριβές και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό είναι αληθή.

β. Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια, τα οποία πρέπει να:
· αναγράφουν υποχρεωτικά τον Α.Φ.Μ. τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και του
ενοικιαστή,
· αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (τοποθεσία, έκταση,χαρτογραφικό κωδικό όπου είναι διαθέσιμος, κλπ) και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης,
· έχουν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών (αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης που δε θεωρούνται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τα χρησιδάνεια).

Κατά την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης για ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται δεκτό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου μπορεί να είναι μέχρι και εννέα (9) έτη ενώ μετά την έγκριση ένταξης του παραγωγού στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζεται ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από δέκα (10) έτη.(Στις περιπτώσεις αυτές, υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου στο υποθηκοφυλακείο).

Όλα τα δικαιολογητικά για ένταξη στο Πρόγραμμα θα υποβάλλονται στις  προβλεπόμενες προθεσμίες στην Υπηρεσία μας.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες όπως αναρτήσουν το παρόν έγγραφο και μας αποστείλουν αποδεικτικό ανάρτησης καθώς και να βοηθούν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις