13 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων

13 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων- αποτελεί το εφαλτήριο, για την ανάδειξη του ρόλου των Λιπασμάτων στη θρέψη του παγκόσμιου πληθυσμού και στην εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας των τροφίμων.

Οι ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που βιώνουμε, επιβεβαιώνουν τη σημασία της γεωργίας και του αγροδιατροφικού τομέα. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται και ο καθοριστικός ρόλος της θρέψης των φυτών στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους μείωσης της αξίας της γεωργικής παραγωγής.

 

Τα λιπάσματα αποτελούν το θεμέλιο της ανάπτυξης και καρποφορίας των φυτών, παρέχοντας τα αναγκαία θρεπτικά στοιχεία για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Συγχρόνως, η θρέψη φυτών ενισχύει την ευρωστία των καλλιεργούμενων φυτών, καθιστώντας τα φυτά πιο ανθεκτικά σε αβιοτικές καταπονήσεις και καταστάσεις στρες. Επιπλέον, η αναπλήρωση των θρεπτικών στοιχείων που απομακρύνονται από τις καλλιέργειες με τη συγκομιδή, διασφαλίζει τη διατήρηση της γονιμότητας και της παραγωγικότητας των εδαφών.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΠΕΛ κ. Ρουσσέα Δημήτρη,

«Στις 13 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα λιπάσματα είτε με την ιδιότητα του αγρότη, του γεωπόνου, του ερευνητή ή/και του στελέχους επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας λιπασμάτων και αισθανόμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας στη διατροφή της ανθρωπότητας.

Ο κλάδος των λιπασμάτων συνεχίζει, με σεβασμό στο περιβάλλον, να παρέχει κατάλληλες λύσεις και προϊόντα λίπανσης για τη θρέψη των φυτών, με βάση της αρχές της ορθολογικής λίπανσης, προσαρμοσμένα στις εδαφολογικές συνθήκες της χώρας και στις ανάγκες των αγροτών».

 

Αφιέρωμα μελών  ΔΣ ΣΠΕΛ

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις