Σε τιμές "χρυσού" το ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ

Σε τιμές «χρυσού» πωλείται το ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους καταναλωτές.

«Στο σούπερ μάρκετ θα δείτε φιάλη ενός καλού λαδιού 20 ευρώ. Πανάκριβο είναι έχει φτάσει ένα μπουκάλι λάδι να κοστίζει όσο ένα μπουκάλι ουίσκι» τονίζει πολίτης στο OPEN.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή σε συνδυασμό με την χαμηλή νέα παραγωγή, λόγω των κλιματικών συνθηκών εξηγεί ο Επικεφαλής του κλάδου, Μανώλης Γιαννούλης.

‘Οπως ανέφερε: «Τα δύο αυτά γεγονότα έχουν συνδράμει στο να έχουμε μια εξέλιξη τιμών η οποία ξεκίνησε από πέρσι τον Νοέμβριο με το κιλό το ελαιόλαδο περίπου στα 3,5 ευρώ έχουμε φτάσει αισίως τα 8,5 ευρώ έχουμε σταδιακή αύξηση όλο αυτό το διάστημα».

Η «θηλιά» της ακρίβειας σφίγγει καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας διεμήνυσε ότι έρχονται ειδικά ταμπελάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα που θα έχουν μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 5%.

Από την αύξηση στο ελαιόλαδο έχουν επηρεαστεί και πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης. «100% έχει αυξηθεί η τιμήτου, το αγοράζαμε πέρσι γύρω στα 70 – 80 ευρώ το 17κιλο και τώρα έχει πάει 150 -160 ευρώ, δεν μπορούμε να βάλουμε λιγότερο λάδι σεβόμαστε τους πελάτες μας. Ακριβύναμε τη χωριάτικη 1 ευρώ και ντρεπόμαστε να πάμε τον λογαριασμό στην παρέα», τόνισε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Βάκαλος.

Και για το επόμενο διάστημα θα παραμείνουν αυξημένες οι τιμές στο ελαιόλαδο, ενώ οι καταναλωτές ήδη έχουν αρχίσει να μειώνουν την κατανάλωσή του. Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς στα ύψη αναμένεται να είναι η τιμή και στη νέα παραγωγή λαδιού από τον επόμενο μήνα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις