Πλαφόν στα 10 ευρώ το λίτρο για το ελαιόλαδο από αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα έβαλε πλαφόν στα 10 ευρώ το λίτρο για το ελαιόλαδο, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις αυξήσεις στις τιμές. Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο πλαφόν που εφαρμόζεται για το ελαιόλαδο στην Ελλάδα.

Η τιμή του ελαιόλαδου έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω της ελλιπούς παραγωγής στην Ισπανία και την Ιταλία, δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου στον κόσμο. Η νέα σοδειά αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερη, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έβαλε το πλαφόν ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πώληση ελαιόλαδου ανά καταναλωτή, επιτρέποντας την αγορά μέχρι και τεσσάρων τεμαχίων για τα μπουκάλια των τεσσάρων και πέντε λίτρων και μέχρι τριών τεμαχίων για τα μπουκάλια των δύο και ενός λίτρου.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους εμπόρους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε ελλείψεις στα ράφια. Ωστόσο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να προστατευθούν οι καταναλωτές από τις αυξήσεις στις τιμές.

Είναι πιθανό και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτής της αλυσίδας και να βάλουν πλαφόν στις τιμές του ελαιόλαδου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις