Λύκοι έχουν «ρημάξει» κοπάδια στα Άγραφα

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή των Αγράφων, καθώς ο αυξημένος πληθυσμών των λύκων έχει αφανίσει τα κοπάδια τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξανδρος Καρδαμπίκης σημείωσε ότι «έχουν αφανιστεί τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, έχει μειωθεί κατά πολύ το κτηνοτροφικό κεφάλαιο και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση».

Όπως σημείωσε «η διαδικασία των αποζημιώσεων είναι πολύπλοκη, και αν πρόκειται για 2-3 ζώα δεν τους καλύπτει. Εμείς έχουμε ζητήσει μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Αυγενάκη για να θέσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι και στους γειτονικούς δήμους. Παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό τους, οι λύκοι τρώνε και την ημέρα».

Παράλληλα ο κ. Καρδαμπίκης επισήμανε ότι «εμείς είχαμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βγάζουμε έξω στη φύση τα ζώα να βόσκουν γιατί αυτό το περιβάλλον βγάζει το ποιοτικό γάλα και όλα τα προϊόντα, αλλά αυτό έχει περιοριστεί πολύ. Θέλουμε και με τους οικολόγους να γίνει ορθή διαχείριση» και κατέληξε «πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα , ήδη πολλά παιδιά έχουν σταματήσει τη δουλειά του κτηνοτρόφου».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις