ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι «ψαλιδισμένες» πληρωμές

Σήμερα θα γίνουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι προκαταβολές των ενισχύσεων σε περισσότερους από 530 χιλιάδες παραγωγούς. 

Το σύστημα έχει κλείσει από την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να προχωρήσουν οι πιστώσεις.  

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε και τις «δοκιμαστικές πληρωμές», οι οποίες γίνονται τα τελευταία χρόνια πριν την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agrocapital, σε αυτές δεν θα περιλαμβάνονται το παλιό «πρασίνισμα» (eco schemes) το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα καταβληθεί μαζί με την εξόφληση των ενισχύσεων πριν τα Χριστούγεννα, ενώ γίνεται λόγος και για πληρωμή του τους πρώτους μήνες του 2024.

Το ποσό που θα λάβουν οι αγρότες θα είναι αρκετά μειωμένο και θα ανέρχεται κοντά από 510 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο και είναι το χαμηλότερο που θα δοθεί τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι το 2022 συνολικά 533.921 δικαιούχοι πληρώθηκαν για προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης 657 εκατομμύρια ευρώ. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις