Χρ. Τριαντόπουλος: Σήμερα η 14η καταβολή της πρώτης αρωγής για τους πλημμυροπαθείς

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημίωσης από πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας θα ανοίξει εκ νέου το αργότερο σε λίγες εβδομάδες, είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τραντόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως πρόσθεσε, σήμερα θα έχουμε την 14η καταβολή της πρώτης αγωγής. Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί μέσα από τις 13 φορές πληρωμών  86,4 εκατομμύρια πρώτης αγωγής σε περισσότερους από περίπου 22.500. Με τη σημερινή καταβολή η εκτίμησή μου είναι ότι θα ξεπεράσουμε τα 90 εκατομμύρια και θα πλησιάσουμε τις 25.000 πλημμυροπαθείς, είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Τα ζητήματα διευθετώνται καθώς έχουμε τακτικότατα επικοινωνία με όλους τους πολίτες αλλά και τους  αγροτικούς συνεταιρισμούς. Έχουμε πει ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έκλεισε στις 31 του μηνός, καθώς πρέπει να γίνει μία διαδικασία  εκκαθαρίσεων και διασταυρώσεων, καθώς έχουμε πολλές αιτήσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε δικαιούχους.

Έχουμε ξεπεράσει τις 64.000 αιτήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να πρέπει να μπει σε διαδιακασία εκκαθάρισης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των καταβολών, οι οποίες συνεχίζονται την επόμενη περίοδο. 

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μετά από λίγες ημέρες, ή λίγες εβδομάδες, έτσι ώστε όσοι πολίτες εκ νέου να υποβάλουν αιτήσεις».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις