Συναντήσεις ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με Ινδούς Υπουργούς στο Νέο Δελχί

Συνάντηση με τους Υπουργούς Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala και Εμπορίου & Βιομηχανίας, Καταναλωτών & Τροφίμων, Piyush Goyal, της Ινδίας, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Νέο Δελχί.
 
Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων.
 
Στη συνάντηση με τον Parshottam Rupala η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς της αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και αγελαδοτροφίας. Έγινε, επίσης συζήτηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας γύρω από τους συγκεκριμένους τομείς, ενώ συμφωνήθηκε και ανταλλαγή επιχειρηματικών επισκέψεων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα των νέων πιστοποιητικών για τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα που εξάγονται στην Ινδία.
 
Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου & Βιομηχανίας, Καταναλωτών & Τροφίμων, Piyush Goyal. 
 
Στις συζητήσεις με τους Ινδούς υπουργούς βρέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης, σε ελληνικό λιμάνι, για την εισαγωγή ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Στο Κέντρο, σκοπός του οποίου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και την ΕΕ, η χώρα μας εξετάζει θετικά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 
Στις συναντήσεις έγιναν συζητήσεις και για επενδύσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε τομείς, όπως οι υποδομές ύδρευσης και άρδευσης, τα τρόφιμα και ιδιαίτερα οι εξαγωγές ακτινιδίων, πορτοκαλιών και μήλων στην ινδική αγορά και τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.
 
Όπως επισήμανε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, η Ελλάδα και η Ινδία έχουν κοινές αξίες και ενδιαφέροντα και αυτό αποτελεί ισχυρή βάση για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων  στον τομέα της αγροδιατροφής, μεταξύ των δύο χωρών.
 
Το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, παρέστη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης World Food India στο Νέο Δελχί, τα οποία τελέσθηκαν από τον Ινδό Πρωθυπουργό, Narendra Modi. Στόχος της έκθεσης είναι να παράσχει ευκαιρίες τόσο για επενδύσεις όσο και για ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, σε κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο.
 
Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων,  Pashupati Kumar Paras στο Bharat Mandapam.
 
Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ινδία πραγματοποιείται ως συνέχεια των συμφωνιών και συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού, Narendra Modi  και του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας που υπέγραψε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις