Γαλλία: Γαλακτοκομεία αρνούνται να μειώσουν τη τιμή του γάλακτος

Ο όμιλος Lance ανακοίνωσε ότι δεν θα εφαρμόσει μειώσεις στην τιμή του γάλακτος που πληρώνει τους κτηνοτρόφους στην περιοχή της Γαλικίας, στη Γαλλία.

Με αυτό τον τρόπο, το συγκεκριμένο γαλακτοκομείο ενώνεται με άλλα, όπως το Naturleite και το Lactalis, τα οποία την περασμένη εβδομάδα εγκατέλειψαν τις σκέψεις για μειώσεις στην τιμή του γάλακτος, μιας και οι φάρμες στη Γαλικία, υπέστησαν μείωση στην τιμή το Μάρτιο αλλά και τον περασμένο Αύγουστο.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν «σωσίβιο» για τις γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις τους επόμενους μήνες, δεδομένης της ευαίσθητης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται λόγω αύξησης του κόστους παραγωγής και της πτώσης των εσόδων.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος της Γαλλίας από την πλευρά του παραμένει σε εγρήγορση έναντι εκείνων των εταιρειών συλλογής που μπαίνουν στον πειρασμό να βελτιώσουν τα κέρδη τους εις βάρος των αγροκτημάτων.

Κτηνοτροφικές ενώσεις της χώρας εκτίμησαν θετικά τις κινήσεις από τα γαλακτοκομεία, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα πτώση έως και 3 λεπτά στη τιμή του γάλακτος.

Τα αγροτικά σωματεία καλούν τις διοικήσεις να ενεργήσουν αποφασιστικά εναντίον εκείνων των εταιριών που δεν συμμορφώνονται με το νόμο περί αλυσίδων και αναγκάζουν τους παραγωγούς να πωλούν με ζημιά. 

Τέλος, απαιτούν τόσο η κεντρική όσο και η περιφερειακή κυβέρνηση να διαθέσουν πολλά μέσα προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση από τον να συνεχιστεί και να διευρύνει το χάσμα των 5 λεπτών/λίτρο που χωρίζει τους παραγωγούς της Γαλικίας από την υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις