Υπουργοί ΕΕ στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας: Η κλιματική κρίση απειλεί τον πρωτογενή τομέα

Αντιπροσωπεία υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ θα επισκεφθεί αύριο τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τους ομόλογους του από τη Μάλτα και τη Σλοβενία Συζήτησαν για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Αύριο, Πέμπτη, αντιπροσωπεία υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία. Η επίσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Επιτρόπου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους ομολόγους του Υπουργούς: της Βουλγαρίας, Kiril Vatev, της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, της Μάλτας, Anton Refalo και την Υφυπουργό της Σλοβενίας, Eva Knez. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι Πρέσβεις της Ισπανίας, Carles Casajuana, της Κροατίας, Aleksandar Sunko, και της Μάλτας, Joseph Cuschieri, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις κυβερνήσεις χωρών που έχουν στείλει αντιπροσωπείες.

Σήμερα,ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τη Μάλτα, Anton Refalo, και τον Πρέσβη της Μάλτας στην Ελλάδα, Joseph Cuschieri. Συζήτησαν τα πεδία στα οποία υπάρχει δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, με την κτηνοτροφία και την αλιεία στη Μεσόγειο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε με τη Σλοβένα Υφυπουργό, Eva Knez. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες με κοινό παρονομαστή την κλιματική κρίση. Η Σλοβενία, αντίστοιχα με την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία, αντιμετώπισε, στις αρχές Αυγούστου, ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Στις συναντήσεις αντάλλαξαν  απόψεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουν από κοινού οι μεσογειακές χώρες για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, στον πρωτογενή τομέα.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αποτελεί σημαντική ένδειξη της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις