Yara: Υποστηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας υδρογόνου στη Γερμανία

Μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής και εμπορίας λιπασμάτων, η Yara, συμμετείχε στη Νορβηγική-Γερμανική Επιχειρηματική Σύνοδο Κορυφής στο Αμβούργο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Γερμανία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Haakon.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Svein Tore Holsether, τόνισε την ισχυρή δέσμευσή της για την υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας υδρογόνου στη Γερμανία.

"Η εταιρεία έχει την ικανότητα να παράγει και να εισάγει αμμωνία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας υδρογόνου και ως ναυτιλιακό καύσιμο μηδενικών εκπομπών", δήλωσε ο Holsether. "Συνεργαζόμαστε στενά με τις λιμενικές αρχές και την VNG AG στο Rostock για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας υδρογόνου στη Γερμανία".

Η Yara παράγει αμμωνία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και σήμερα αντιπροσωπεύει το 7% της κατανάλωσης υδρογόνου στην Ευρώπη. Η εταιρεία κλιμακώνει την παραγωγή καθαρής αμμωνίας και διαθέτει ήδη παγκόσμια διανομή και υποδομή. Αυτό συμβάλλει στην επιτάχυνση των αναδυόμενων αγορών και στην άρση των φραγμών για την οικονομία του υδρογόνου.

"Η εταιρεία είναι υπερήφανη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθαρής ενέργειας μέσω της υποδομής αμμωνίας και της εμπειρίας της στην παραγωγή αμμωνίας, που περιλαμβάνει τεχνολογίες πράσινης και μπλε αμμωνίας", δήλωσε ο Holsether.

Η οικονομία υδρογόνου έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει βασικό πυλώνα της γερμανικής ενεργειακής μετάβασης. Η Γερμανία στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή υδρογόνου από 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σήμερα σε 90 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2030. Η εταιρεία μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτόν τον στόχο, παρέχοντας καθαρή αμμωνία ως φορέα υδρογόνου και ως ναυτιλιακό καύσιμο.

Η συμμετοχή της Yara στη Νορβηγική-Γερμανική Επιχειρηματική Σύνοδο Κορυφής υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη της οικονομίας υδρογόνου στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις