Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Ηλείας

Τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες στην Ηλία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάσης Βομπίρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Παράλληλα έγινε λόγος για κινητοποιήσεις οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο οργάνωσης, οι οποίες έχουν ως στόχο την αλλαγή του κανονισμού στον ΕΛΓΑ και κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βομπίρης σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών και των «υποσχέσεων» που έλαβαν, βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση τους. 

Στάθηκε στις εξαγγελίες των υποψήφιων Βουλευτών σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών που κάηκαν οι περιουσίες τους σημειώνοντας πως έβαλαν κάποιες προκαταβολές και αναμένουν την δεύτερη δόση, επισήμανε όμως πως τα προβλήματα σε κάποιες περιοχές, όπως το Κολίρι και η Βαρβάσαινα παραμένουν, καθώς το σύστημα λόγω Κοπέρνικου δεν τους συμπεριλαμβάνει και δεν μπορούν να αποζημιωθούν, ενώ και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις φωτιές του 2020  σε Χελιδόνι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Γραμματικό τους «πετάνε έξω», γιατί δεν έχει καεί το 30% των δέντρων. «Οι υποσχέσεις συνεχίζονται, μένει να δούμε τι θα πάρουν…».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις