Ιταλία: Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ οι ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες

Οι αρχές της Τοσκάνης υπολόγισαν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πλημμύρα σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο επικεφαλής των αρχών αυτής της ιταλικής περιφέρειας, Eugenio Giani, δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρειάζονταν επειγόντως οικονομικοί πόροι επειδή πολλοί κάτοικοι είχαν χάσει τα πάντα.

Στις αρχές Νοεμβρίου, τις ημέρες των πλημμυρών στις περιοχές του Πράτο, της Φλωρεντίας, της Πιστόια και του Λιβόρνο, οι ζημιές υπολογίζονταν αρχικά σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερα - παραδέχτηκε ο περιφερειάρχης, εξηγώντας ότι ο νέος ισολογισμός ετοιμάστηκε με βάση αναφορές από περίπου 30 κοινότητες όπου καταγράφηκαν ζημιές.

«Χρειαζόμαστε κεφάλαια άμεσα», πρόσθεσε ο Τζιάνι. Τόνισε ότι είναι απαραίτητες για τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα και για εταιρείες, καθώς και για την εξασφάλιση των όχθεων ποταμών και ρεμάτων. 

Στην ιταλική περιοχή Emilia-Romagna, που επλήγη από πλημμύρες ρεκόρ, καταγράφηκαν τεράστιες απώλειες στο λεγόμενο Fruit Valley, όπου καλλιεργούνται ακτινίδια, βερίκοκα και ροδάκινα - ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα "La Stampa". Προσθέτει ότι εκεί θα πρέπει να ξεριζωθούν 10 εκατομμύρια οπωροφόρα δέντρα.

Ιταλία. Ρεκόρ πλημμύρας κατέστρεψε καλλιέργειες

Η ετήσια παραγωγή φρούτων σε αυτό το τμήμα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων δαμάσκηνων, κερασιών, μήλων και αχλαδιών, ανήλθε σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Φρούτα από την Emilia-Romagna έφταναν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτήν την περίοδο το τοπικό παράρτημα της ομοσπονδίας αγροτών μετράει απώλειες, τονίζοντας ότι υπήρξε μια κοινωνικοοικονομική και οικολογική καταστροφή. Περίπου 50.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις