Πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στις 26 Νοεμβρίου

Σε πανελλαδική σύσκεψη - συνάντηση ελαιοπαραγωγών προκειμένου να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και να συντονίσουν από κοινού τις διεκδικήσεις τους, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων για την Κυριακή 26 Νοέμβρη στη Σκάλα Αταλάντης.

Όπως σημειώνουν η καλλιεργητική περίοδος που τελειώνει «αποτελεί τη χειρότερη των τελευταίων ετών για τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και όλης της χώρας», με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας στο κάλεσμά της για την πανελλαδική συνάντηση της Κυριακής να υπογραμμίζει ότι:

«Τα συσσωρευμένα προβλήματα που δεν επιλύθηκαν από καμία κυβέρνηση, η διαχρονικά ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους κυρίως στη βρώσιμη ελιά τα προηγούμενα χρόνια και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ διαμορφώνουν όρους εκμηδενισμού του εισοδήματός μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την επιβίωσή μας, αλλά και τη συνέχιση της ελαιοκαλλιέργειας».

Προσδιορίζει επίσης πως «η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας με περίπου 6 εκατ. στρέμματα, αλλά και στο Νομό Φθιώτιδας με παραγωγή βρώσιμης ελιάς πάνω από το 50% της πανελλαδικής παραγωγής» και υπογραμμίζει ότι η φετινή ακαρπία θα επιφέρει «απώλεια εισοδήματος που μόνο για τη Φθιώτιδα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις