Συνεχίζεται η καλή πορεία της εμπορίας πορτοκαλιών και μανταρινιών

Η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλιμεντίνα συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα με καλές τιμές, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση από τη Διαρκή Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α.).

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού για τα πορτοκάλια Ναβελίνα κυμαίνονται στα 0,46 ευρώ το κιλό, ενώ για τα μανταρίνια Κλιμεντίνα στα 0,82 ευρώ το κιλό.

Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή καθυστερούν την ωρίμανση των προϊόντων, ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή.

Συστήνεται στους παραγωγούς να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση στην προσφορά προκειμένου οι καρποί να πάρουν ικανοποιητικό βάρος και να παρακολουθούν τις τιμές της αγοράς, που δείχνει αυξητική τάση, λόγω μεγάλης ζήτησης και μειωμένης προσφοράς.

Αύξηση 48% στις τιμές των πορτοκαλιών στην Ισπανία

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσίευση του east-fruit, οι τιμές του ισπανικού πορτοκαλιού φέτος είναι 48% υψηλότερη από τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών για τον ίδιο μήνα.

Ειδικότερα, οι τιμές για τα πορτοκάλια Navelina κυμαίνονται στα 0,66 ευρώ το κιλό, ενώ για τα πορτοκάλια Navel Late στα 0,57 ευρώ το κιλό.

Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με το east-fruit, σε διάφορους παράγοντες, όπως η χαμηλότερη παραγωγή πορτοκαλιών στην Ισπανία φέτος, η αύξηση της ζήτησης από τις ευρωπαϊκές χώρες και η μείωση της προσφοράς από τη Λατινική Αμερική.

Η καλή πορεία της εμπορίας πορτοκαλιών και μανταρινιών στην Ελλάδα και την Ισπανία αποτελεί θετική εξέλιξη για τους παραγωγούς των δύο χωρών.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις