Στους δρόμους 13 Δεκεμβρίου οι δενδροκαλλιεργητές

Διεκδικώντας την αναπλήρωση του εισοδήματός τους, εξαιτίας της μείωσης στην παραγωγή από ασθένειες και άλλες φυσικές καταστροφές, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, απ' όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, την επαναφορά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που κόπηκαν πέρσι, οι παραγωγοί μήλων - κάστανων - αμυγδάλων - κερασιών προχωράνε σε συντονισμένες κινητοποιήσεις με τρακτέρ και άλλες μορφές στις 13 Δεκέμβρη.

Παράλληλα θα συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στη Λάρισα στην οποία θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από εκπρόσωπους Αγροτικών Συλλόγων και μεμονωμένων παραγωγών, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Αγιά Λάρισας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Αγιάς.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, Ανάβρας, Ποταμιάς, Σκήτης, Μεταξοχωρίου, Μελιβοίας, Γερακαρίου, Δήμητρας, Νερομύλων, Καστρίου, Καρίτσας, Αμπελακίων, Συκουρίου, Όσσας, Νέσσωνος, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Ζαγοράς, Δράκειας, Ανατολικής Εορδαίας. Επίσης, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας.

Οι αγρότες της Αγιάς θα πραγματοποιήσουν επιπλέον παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις