Yara: Μνημόνιο συνεργασίας με την HPS για ενσωμάτωση σπόρων και τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά

Η Yara India, θυγατρική της Yara International και κορυφαία εταιρεία θρέψης καλλιεργειών στον κόσμο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την HarvestPlus Solutions (HPS), σύμφωνα με τον Krishak Jagat. 

Στόχος της HPS είναι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση σπόρων και τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στα παγκόσμια γεωργικά συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευάλωτες κοινότητες να ενισχύσουν την πρόσληψη βασικών βιταμινών και μετάλλων.

Μαζί δεσμεύονται για την επιτυχή υλοποίηση του έργου "Δημιουργία Nutri-Farms με μικροκαλλιεργητές στην Ινδία". 

Για να ξεκινήσει αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο εντάσσει 500 αγρότες στην περιοχή Gorakhpur του Uttar Pradesh στην αλυσίδα αξίας του σιταριού ψευδαργύρου. 

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα, η αποτελεσματικότητα και ο αντίκτυπος της προσέγγισης, με απώτερο σκοπό την επέκταση της εμβέλειάς της προς όφελος μεγαλύτερου αριθμού αγροτών και κοινοτήτων στο μέλλον.

Η στρατηγική σύμπραξη επιδιώκει να μετασχηματίσει τα συστήματα τροφίμων μέσω της εστίασης στην παροχή θρεπτικών τροφίμων σε όλα τα άτομα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες κοινότητες. 

Το έργο χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει τη χρήση βιοενισχυμένων σπόρων με την ενίσχυση των ικανοτήτων των γεωργών στις ορθές γεωργικές πρακτικές (GAP), συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής διαχείρισης των θρεπτικών συστατικών.

Η προσέγγιση αυτή αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των γεωργών προς την κατεύθυνση της επισιτιστικής και διατροφικής ασφάλειας.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις