Πώς να διαγράψετε έως και το 75% των οφειλών σας προς την ΑΑΔΕ

Σε μία ακόμα περίπτωση, οφειλέτης κατάφερε να ρυθμίσει την οφειλή του προς την ΑΑΔΕ με μεγάλη διαγραφή και ευνοϊκούς όρους. Η συνολική οφειλή του οφειλέτη ανερχόταν σε 140.847 ευρώ, εκ των οποίων διαγράφηκαν 80.575 ευρώ, δηλαδή το 57% της οφειλής. Το υπόλοιπο ποσό, 60.271 ευρώ, ρυθμίστηκε σε 240 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 25 ευρώ.

Η περίπτωση αυτή είναι ενδεικτική της δυνατότητας που έχουν οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την ΑΑΔΕ μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Το συγκεκριμένο εργαλείο, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4738/2020, παρέχει τη δυνατότητα για μεγάλες διαγραφές οφειλών, καθώς και για ρυθμίσεις σε έως και 240 δόσεις.

Στην περίπτωση που περιγράφεται παραπάνω, ο οφειλέτης ήταν συνεπής σε όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχε συνάψει με την ΑΑΔΕ. Αυτό ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μεγαλύτερη διαγραφή οφειλής. Επιπλέον, ο οφειλέτης ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με τον πιστωτικό σύμβουλο του, ώστε να προετοιμάσει προσεκτικά το αίτημα ρύθμισης.

Οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία, καθώς απαιτούν την υποβολή μίας σειράς δικαιολογητικών και την ανταπόκριση σε μία σειρά προϋποθέσεων. Ωστόσο, είναι το μοναδικό εργαλείο με το οποίο οι οφειλέτες μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλες διαγραφές οφειλών και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ευνοϊκούς όρους.

Για τους οφειλέτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η ρύθμιση της οφειλής τους προς την ΑΑΔΕ μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική λύση. Η εξεύρεση ενός έμπειρου πιστωτικού συμβούλου μπορεί να βοηθήσει τους οφειλέτες να διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις