ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες επιτροπές εξέτασης καταγγελιών - Οι αγρότες υποφέρουν από γραφειοκρατία και άδικου ελέγχου

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε τη συγκρότηση νέων επιτροπών εξέτασης καταγγελιών αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής - Αιγαίου. Οι επιτροπές αυτές αποτελούνται από υπαλλήλους του Οργανισμού, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την διερεύνηση των καταγγελιών.

Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αγροτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ασχολείται με φαντάσματα και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι η γραφειοκρατία και οι άδικοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Οι συνεχείς έλεγχοι, οι οποίοι συχνά είναι αυθαίρετοι και άδικοι, δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και αποθαρρύνουν τους αγρότες από την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, η γραφειοκρατία που απαιτείται για την υποβολή αιτήσεων για τις κοινοτικές ενισχύσεις είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτη για τους αγρότες. Οι παραγωγοί καλούνται να καταθέσουν ένα μεγάλο όγκο δικαιολογητικών, τα οποία συχνά είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν.

Η συνεχής ενασχόληση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις καταγγελίες και η αδιαφορία του για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, οδηγεί σε μια κατάσταση αδιεξόδου. Οι παραγωγοί υποφέρουν και ο πρωτογενής τομέας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να αλλάξει ρότα και να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Η γραφειοκρατία και οι άδικοι έλεγχοι πρέπει να καταργηθούν, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην παραγωγή και όχι στην εξεύρεση δικαιολογητικών για να πάρουν τις επιδοτήσεις τους.

Αληθεύει ότι έγινε έλεγχος στον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ μόνο  με 4 ΑΦΜ ;  Εμείς ρωτάμε;  Εαν ναι είναι ένα παράδειγμα της γραφειοκρατίας και της αδικίας που επικρατούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είναι σαφές ότι η γραφειοκρατία σκοτώνει τον πρωτογενή τομέα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να το καταλάβει και να αλλάξει πολιτική.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις