Κινέζοι αγρότες αναγκάζονται να αφήσουν να σαπίσουν τα λαχανικά τους καθώς μειώνεται η ζήτηση

Οι Κινέζοι αγρότες αναγκάζονται να χάνουν τα λαχανικά τους καθώς η ζήτηση μειώνεται λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, των αυξημένων τιμών των τροφίμων και των ανησυχιών για την ασφάλεια των τροφίμων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αγρότες στην επαρχία Henan αναγκάστηκαν να αφήσουν να σαπίσουν τόνοι λαχανικών, όπως καρότα, αγγούρια και λάχανο, καθώς δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν. Οι τιμές των λαχανικών έχουν μειωθεί κατά 30% σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι αγρότες αντιμετωπίζουν επίσης υψηλότερα κόστη παραγωγής, όπως αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων και των καυσίμων.

Η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για τρόφιμα. Οι καταναλωτές έχουν λιγότερο χρήμα να διαθέσουν καθώς οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών αυξάνονται. Επιπλέον, οι αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων έχουν οδηγήσει ορισμένους καταναλωτές να αποφεύγουν τα λαχανικά που καλλιεργούνται σε περιοχές που έχουν πληγεί από ρύπανση ή άλλα προβλήματα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους μικρούς αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τα προϊόντα τους ή να τα πουλήσουν σε άλλες περιοχές. Πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια λαχανικών και να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες ή σε άλλες εργασίες.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να βοηθήσει τους αγρότες, όπως η παροχή επιδοτήσεων και η διευκόλυνση της εξαγωγής λαχανικών. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να είναι επαρκή για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί προειδοποίηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιβράδυνση της οικονομίας και οι αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις