Βαμβάκι: Η Ινδία θα προσπαθήσει να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός

Ινδία θα γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός βαμβακιού

Η ινδική κλωστοϋφαντουργία εργάζεται για την επίτευξη 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγωγές, λέει ο υπουργός κλωστοϋφαντουργίας Piyush Goyal- εγκαινιάζει τη συνάντηση των παγκόσμιων βαμβακοπαραγωγών χωρών- εισάγει επίσης το "Kasturi Cotton Bharat", ένα "blockchain traceable" εμπορικό σήμα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η Ινδία θα προσπαθήσει να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός βαμβακιού παγκοσμίως, δήλωσε ο υπουργός Κλωστοϋφαντουργίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Piyush Goyal, στη Βομβάη το Σάββατο, εγκαινιάζοντας την ετήσια παγκόσμια συνάντηση ενός αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ οργάνου των χωρών που παράγουν και καταναλώνουν βαμβάκι.

Στην 81η σύνοδο ολομέλειας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC), ο υπουργός δήλωσε ότι η Ινδία έχει τη μεγαλύτερη έκταση καλλιέργειας βαμβακιού και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός. 

"Πρέπει να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως", τόνισε ο κ. Goyal, προσθέτοντας ότι η συμβουλευτική ομάδα κλωστοϋφαντουργίας για το βαμβάκι θα εργαστεί για τη βελτίωση της παραγωγικότητας παρόμοια με το επίπεδο χωρών όπως η Αυστραλία.

Η Ινδία θα προσφέρει ηγετική θέση στα βαμβακερά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και στα τεχνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Διαθέτει δύο συμβουλευτικές ομάδες - για το βαμβάκι και τις τεχνητές ίνες. 

Αυτές οι ομάδες έχουν εκπροσώπηση από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και λαμβάνουν αποφάσεις πολιτικής με εισροές από εκπροσώπους του τομέα. 

Η Ινδία εγκαινίασε επίσης το PM MITRA - ένα πρόγραμμα της κεντρικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μεγαλοκλωστοϋφαντουργικών πάρκων και την προώθηση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας.

Ο κ. Goyal δήλωσε ότι η Εθνική Αποστολή Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη στα τεχνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Πρόκειται για τεχνητά υφάσματα που προορίζονται για μια συγκεκριμένη λειτουργία και δεν χρησιμοποιούνται γενικά για ένδυση ή αισθητική.

Η ινδική κλωστοϋφαντουργία εργάζεται για την επίτευξη 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων εξαγωγών ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε.

Σε δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας και το Υπουργείο Καταναλωτικών Υποθέσεων θα ανοίξουν υπερσύγχρονα εργαστήρια δοκιμών σε εθνικό επίπεδο για να διασφαλίσουν την κατασκευή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Ινδία, δήλωσε ο κ. Goyal, παρουσιάζοντας το εμπορικό σήμα "Kasturi Cotton Bharat", το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, θα μπορούσε να είναι ανιχνεύσιμο με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain και ότι θα είναι "θετικό για τον άνθρακα".

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η πρώτη σειρά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που κατασκευάζονται με χρήση βαμβακιού Kasturi. Οι Ινδοί βαμβακοπαραγωγοί θα επωφεληθούν από τον ψεκασμό φυτοφαρμάκων με drone που εγκαινίασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Μόντι, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η χρήση της καινοτομίας και του Διαδικτύου των πραγμάτων θα ωφελήσει τους Ινδούς βαμβακοπαραγωγούς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις