Ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά στα Ουκρανικά σύνορα λόγω διαμαρτυριών

Οι Πολωνοί μεταφορείς διαμαρτύρονται όλο τον Νοέμβριο ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό από ουκρανούς φορτηγατζήδες, οι οποίοι πρέπει να πληρούν λιγότερες προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τιμές με τις οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και Σλοβάκοι μεταφορείς.

Για το λόγο αυτό, πολλοί Ουκρανοί οδηγοί φορτηγών επέλεξαν να παρακάμψουν τα σύνορα της Πολωνίας και της Σλοβακίας και εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ουγγρικών συνόρων. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύψει ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα, καθώς 1.000 φορτηγά είχαν σχηματίσει ουρά 20 χιλιόμετρα στο συνοριακό πέρασμα Ουγγαρίας-Ουκρανίας.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες και περιμένουν να διασχίσουν τα σύνορα.

Οι Σλοβάκοι και οι πολωνοί μεταφορείς διεκδικούν: 

* Αναστολή των αδειών σε εταιρίες που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και επιθεώρηση αυτών.

* απαγόρευση εγγραφής στις μεταφορικές εταιρείες και ανάκληση αδειών μεταφοράς από εταιρείες των οποίων το κεφάλαιο προέρχεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

* θέσπιση εμπορικών αδειών για ουκρανικές εταιρείες για τη μεταφορά αγαθών, εξαιρουμένης της ανθρωπιστικής βοήθειας και των προμηθειών για τον ουκρανικό στρατό.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι στον αποκλεισμό τους επιτρέπουν τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, στρατιωτικής υποστήριξης και καυσίμων. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις