Αγρότες Μαγνησίας: Δεν έχουμε πληρωθεί τις αποζημιώσεις από την πλημμύρα

Απλήρωτοι παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Αγρότες που μίλησαν στο Agrocapital τόνισαν ότι «όσοι καλλιεργούσαν μεταξύ άλλων αμύγδαλα, σταφύλια κ.α. και πλημμύρισαν δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που θα έπρεπε να πληρωθούν, σύμφωνα με αυτά που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης». 

Σημείωσαν ωστόσο ότι ενώ καταβλήθηκαν χρήματα σε βαμβάκι και καλαμπόκι, διαπιστώθηκαν πολλά αστοχίες κατά την πληρωμή όπως και στη μηδική. Ερωτηματικό πάντως παραμένει εάν οι αγρότες της Μαγνησίας αποζημιώθηκαν για τις καταστροφές στη βιομηχανική ντομάτα, και αυτό διότι όπως είπαν υπάρχει περίπτωση να έχουν καταβληθεί χρήματα μόνο στους ντοματοκαλλιεργητές της Λάρισας.

Σε επικοινωνία που είχαν με τον ΕΛΓΑ έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν ευθύνεται το ΥΠΑΑΤ, αλλά οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού δεν έχουν δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει ορθά η πληρωμή. 

Επιπλέον, στα «αζήτητα» είναι η πληρωμή των αντιχαλαζικών μέτρων του 2019. Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εγκρίσεις έχουν δοθεί από τα Χριστούγεννα του 2022, με τους παραγωγούς ωστόσο να μην έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ εδώ και ένα χρόνο.

Τέλος, όπως ανέφεραν στο Agrocapital, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγροτών των οποίων η παραγωγή κάηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ενός αγρότη, του οποίου κάηκαν πολλές ρίζες ελιές, και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια από αυτή που είχε ανακοινωθεί.

«Δεν μας βοηθάει κανείς, είμαστε μόνοι μας», κατέληξαν. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις