ΘΕΣΤΟ: Καταγγέλλει παραγωγούς για ψευδείς δηλώσεις καλλιέργειας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας (ΘΕΣΤΟ) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, καταγγέλλοντας παράνομες τροποποιήσεις δηλώσεων καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας από παραγωγούς της περιοχής.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι παραγωγοί αυτοί, ενώ καλλιέργησαν σιτηρά ή άλλη καλλιέργεια, δήλωσαν ψευδώς ότι καλλιέργησαν βιομηχανική τομάτα, με σκοπό να λάβουν επιπλέον αποζημιώσεις λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.
Η απόφαση για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΤΟ, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συνεταιρισμού, Χρήστου Σουλιώτη.

Ο κ. Σουλιώτης δήλωσε ότι η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς αποτελεί ελάχιστη ηθική υποχρέωση του ΘΕΣΤΟ απέναντι στην ιστορία του Συνεταιρισμού και στην πλειονότητα των θεσσαλών παραγωγών, οι οποίοι βιώνουν με όρους εντιμότητας και αλληλεγγύης τα αποτελέσματα των καταστροφικών φαινομένων.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί με παράνομο και ανήθικο τρόπο τον αγώνα που δίνουν η Διοίκηση, το προσωπικό και τα πλέον των 1.000 αγροτών μέλη του ΘΕΣΤΟ, στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τη θεσσαλική γεωργία", τόνισε ο κ. Σουλιώτης.
Η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον ΘΕΣΤΟ αποτελεί σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πιθανότητας παράνομων ενεργειών από παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία και αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης για αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις