Οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Μια πρόσφατη έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode έδειξε ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, εργάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες ώρες από τους εργαζόμενους των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2000 ώρες το χρόνο, έναντι 1679 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσο όρο 221 ώρες περισσότερες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται πάνω από 1900 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 1792 ώρες. Οι Έλληνες εργαζόμενοι που εργάζονται στον δημόσιο τομέα εργάζονται περίπου 1800 ώρες τον χρόνο, έναντι 1700 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι που εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενοι εργάζονται σχεδόν 2400 ώρες τον χρόνο, με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2200 ώρες εργασίας.

Οι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δεν είναι ξεκάθαροι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις